GündemHaberlerYKS

YKS ek yerleştirmeleri ne zaman yapılacak? 2020 YKS ek yerleştirme

YKS Ek Tercihler Yapılacak Mı?

YKS tercihleri yerleştirme sonuçları açıklandı. Ardından yerleşemeyen öğrenciler yada istediği üniversiteye yerleşemeyenler için ek yerleştirme maratonu başlayacak. YKS Ek yerleştirmeleri için boş kontenjanlar tercih yaparken adayların en büyük yardımcısı olacak. Tercih sonuçlarının belli olmasının ardından ek tercih yapacak adaylar boş kalan yada boş kalacak kontenjanları bekliyor. YKS 2020 de 838.221 kişilik toplam kontenjanın 781.165 kişi yerleştirildi. Peki YKS ek tercih (yerleştirme) ne zaman yapılacak belli mi?

Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da YKS için ek yerleştirme yapılacak. YKS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından kontenjanları boş kalan okullara yerleştirilmeyen öğrenciler başvuruda bulunabilecek.

YKS EK TERCİHLER NE ZAMAN?

YKS 2020 ek tercih yerleştirme işlemlerinin ne zaman yapılacağı ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı. YKS tercih sonuçlarının açıklanması ile beraber ek tercihler hakkında duyuru ÖSYM tarafından yapılacak.

Geçtiğimiz YKS yerleştirme sonuçları 6 Ağustos’ta açıklanmıştı. YKS ek tercihleri ise 5-11 Eylül 2019 tarihleri arasında yapıldı. Buna göre tercih sonuçlarının açıklanmasından yaklaşık 30 gün sonra ek yerleştirmelerin başlaması bekleniyor. Doğru bilgi ÖSYM tarafından açıklandığında buradan ulaşabileceğinizi hatırlatmak isteriz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir