GündemYKS

YKS tercih sonuçları açıklandı mı? 2020 YKS üniversite yerleştirme sonuçları

YKS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN ve NEREDEN AÇIKLANACAK?

YKS tercih sonuçları https://sonuc.osym.gov.tr adresinden duyurulacaktır. Sonuç belgeleri basılmayacak ve adreslere gönderilmeyecek.  Yurt dışında bulunan üniversitelere yerleştirilen adaylar için, gerekli olduğunda yada adayların müracaatı üzerine yerleştiği programı gösteren bir belge verilecektir. Ayrıca sonuçların 28 ağustosa kadar açıklanması bekleniyor.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN ve NASIL YAPILACAK?

ÖSYM’nin yıllık takvimine göre, 2020 yılı üniversite kayıtları 31 Ağustos 2020’de başlayacak. YKS tercih sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adaylar kayıt işlemlerini 31 Ağustos-4 Eylül 2020 tarih aralığında yapabileceklerdir. Elektronik kayıtlarsa 29 Ağustos ile 2 Eylül 2020 tarihleri aralığında yapılacaktır. Kayıt hakkı kazanmış adayların, kayıt için aşağıda belirtilen belgeleri tamamlayarak kayıt süreleri içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur.

YKS tercih sonuçları açıklandı mı? 2020 YKS üniversite yerleştirme sonuçları
YKS tercih sonuçları açıklandı mı? 2020 YKS üniversite yerleştirme sonuçları

ÖSYM BAŞKANI HALİS AYGÜN:

YKS’ye giren ve tercihlerini yapan öğrenciler heyecanla tercih sonuçlarını bekliyorlar  Ösym başkanı da öğrencilerin heyecanlarını paylaştığını belirten Aygün, “Ülkemizin yarınları olan sizler için tüm gücümüzle çalışıyoruz. 2020-YKS yerleştirme işlemlerinde kontroller devam ediyor. Önümüzdeki hafta (bu hafta) içerisinde yerleştirme sonuçlarını açıklayacağız.” tweetini paylaştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir