Haberler

KYK Burs ve Öğrenim Kredisi Başvurulara Açıldı

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 2020-2021 eğitim öğretim yılına ait KYK Burs ve öğrenim kredisi başvurularının başladığını duyurdu.

KYK Burs ve Kredi Başvuruları

2020-2021 eğitim öğretim yılında ÖSYM tarafından yapılan Yüksek Öğretim Kurumlarına Giriş Sınavı (YKS) ile bir yüksek öğretim kurumuna yerleşen veya yükseköğretim programına devam eden ara sınıf öğrencileri ve yurt dışında öğrenim gören Türk vatandaşlarının burs ve kredi başvuru açıldı. Burs ve kredi için başvurular 28 ekim – 3 Kasım 2020 tarihleri arasında e-Devlet üzerinde yapılabilecek.

Burs/Kredi Başvuruları Nasıl Yapılır?

Burs ve kredi başvurlarınızın son tarihi 3 Kasım 2020 saat 23:59’dur. Bu tarihe kadar başvurular açık kalacaktır.

Aşağıda verdiğimiz linkten başvuru sayfasına ulaşabilirsiniz. Açılan sayfada öncelikle e-Devlet hesabınıza giriş yapmanız gerekiyor. Giriş yaptıktan sonra onay bölümünü onayladıktan sonra kişisel bilgileriniz eksiksiz dolduruyorsunuz. Başvuru tarihine kadar bilgilerinizi güncelleyebilirsiniz.

Başvuru Bilgileri Doğru Olmalı

Burs ve kredi başvuruları e-Devlet uygulamasında bulunan YÖKSİS’te kayıtlı öğrenim bilgilerine göre alınacağı için öğrencilerin YÖKSİS’teki öğrenim bilgilerinin doğru ve eksiksiz olması gerekiyor.

Başvurusu esnasında herhangi bir sorun yaşanmaması için öncelikle e-Devlet’e girerek okul/bölüm, hazırlık ve kayıt dondurma bilgilerini kontrol etmeleri, bilgilerinde hata olan öğrencilerin üniversite öğrenci işleriyle görüşerek durumlarını YÖKSİS üzerinden güncelletmeleri gerekiyor.

KYK Burs/Kredi başvuru linki: https://www.turkiye.gov.tr/kyk-krediburs-basvurusu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir