Genel

2021 YKS (TYT, AYT ve YDT) ne zaman yapılacak? İşte üniversite sınavı hakkında bilgi

2021 üniversite sınavı ne zaman?‘ sorusu, hayallerindeki üniversite için hazırlıklarını sürdüren birçok öğrencinin gündeminde yer almaya başladı. En iyi puanı alarak hayallerindeki bölüme gitmek isteyen öğrenciler, ÖSYM’nin gelecek yıl gerçekleştireceği üniversite sınavının ne zaman yapılacağını öğrenmek istiyor. İşte, 2021 YKS süreci hakkında son bilgiler…

NE ZAMAN YAPILACAK? 

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) 2021 etabı için henüz tarih bilgisi netleşmedi. 2020 yılında YKS 27-28 Haziran’da yapıldı.

Bu bilgiler ışığında 2021 YKS oturumlarının da haziran ayı içinde yapılacağı tahmin ediliyor. ÖSYM tarafından açıklanmadan net bilgi veremeyiz ama konuya dair ÖSYM’den bir açıklama geldiği takdirde haberimizde yer vereceğiz.

2021 YKS (TYT, AYT ve YDT) ne zaman yapılacak? İşte üniversite sınavı hakkında bilgi
2021 YKS (TYT, AYT ve YDT) ne zaman yapılacak? İşte üniversite sınavı hakkında bilgi

YKS’YE KİMLER KATILABİLİR? 

Ortaöğretim kurumlarının (lise veya dengi okullar, açık öğretim liseleri) son sınıfında olanlar veya bir ortaöğretim kurumundan mezun olanlar sınava başvurabilirler.

YKS her yıl ÖSYM tarafından belirtilen tarihlerde düzenleniyor. Sınava girmek isteyen adaylar yine belirtilen tarihlerde başvuru işlemlerini gerçekleştiriyorlar. Bu yıl koronavirüs önlemleri kapsamında ertelenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı oturumlarının ne zaman yapılacağı ÖSYM sınav takvimi ile belli olacak. Üç oturum şeklinde düzenlenecek olan sınavda ilk oturum TYT yani Temel Yeterlilik Testi olacak.

YKS 2021 NE ZAMAN YAPILACAK?

YKS 2020 yani geçtiğimiz YKS 27 Haziran ve 28 Haziran tarihlerinde yapılmıştı. 2021 YKS de yine benzer zamanlarda yapılması bekleniyor.
YKS üç oturum ve iki günde tamamlanan bir sınav olduğu için Cumartesi ilk oturum yapılıyor. Pazar günü ise ikinci ve üçüncü oturumlar yapılıyor.
Adaylar, sınav sabahı oturumlarında saat 10.00’dan sonra; öğleden sonra oturumu ise saat 15.30’dan sonra sınav binalarına alınmayacaklardır.

YKS 2021 SINAV YERLERİ AÇIKLANDI MI? 

YKS sınav yerleri ÖSYM tarafından yapılan açıklamanın ardından erişime açılıyor. Henüz sınav takvimi açıklanmadığı için sınav giriş belgesi erişime açılmadı. Açıklandığında sitemiz üzerinde linkini paylaşacağız.

ais.osym.gov.tr den tüm işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Diğer tüm Ösym haberleri için sitemizi takip edin.

KPSS Haberleri, DGS Haberleri ve ALES Haberleri için tıklayın.

Ösym Sınav Takvimi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir